company

Company hunddagis

Behöver du hjälp över en weekend - välkommen med förfrågan till mitt hundpensionat


Godkänd av länsstyrelsen

Hunddagisutbildning hos Aurora hundtjänst i Stockholm 2013 och sedan 2014 tillstånd från Länsstyrelsen.

Läs mer längre ner om min utbildning och erfarenhet. 


Ett småhunddagis med hämtning- och lämningsservice inom Uppsalas centrala, norra stadsdelar; Svartbäcken, Tunabackar, Luthagen, Stabby m.fl. Max vikt för hunden är upp till 12 kg - på grund av begränsad plats i hundtransportbilen. Endast heltidsplatser. 


Vill du se foton från hur vi har det på dagis kan du bläddra i galleriet längre ner eller på facebook.

 

Varför välja Company hunddagis?

Du slipper stressen att lämna och hämta din hund och behöver inte anpassa dig efter andras tider. Din hund kommer få tillbringa sin dag i skogen och vara del av en liten - max 10 hundar per dag - och noggrant sammansatt hundgrupp där alla hundar ska trivas och må gott tillsammans. Ett litet dagis ger en trygg och stressfri miljö. När vi rör oss utanför rasthagen i skogen är hundarna i koppel och den får inte hälsa på utomstående hundar, vilket minimerar risken för konflikter, skador och smitta. 


 Så här kan en dag för din hund se ut:

På förmiddagen kommer jag till ditt hem och hämtar upp din hund, eftersom du antagligen redan hunnit iväg till jobbet har jag nyckel med mig. Jag möts förmodligen av en ivrig hund som är pigg på att få komma ut och i hallen hänger hundens koppel och eventuella kläder. Efter hälsande och klappar går vi ut till bilen (godkänd enligt jordbruksverkets regler för djurtransport) där alla hundar har en varsin bur. I buren finns en mjuk bädd att ligga på och alla burar har sydda tygfodral så det ska kännas ombonat och mysigt. När alla hundar är hämtade åker vi till skogen i Ärentuna - (ca en mil norr om Uppsala), här finns det många olika skogsstigar och grusvägar att välja på. Även en privat rasthage i direkt anslutning till dagiset och mitt hem, den är ca 1000 kvm stor, ligger i skogsområde och används mycket som aktiveringshage där vi gömmer små godbitar i stubbar, på stenar, i trädstammar osv. Här kan hundarna också vara lösa och göra vad de vill; leka, rulla sig, gräva eller strosa runt och nosa. Under lunchpausen går vi inomhus i lokal godkänd av Länsstyrelsen, där har alla hundar en mjuk viloplats att bädda och kura ihop sig i för en stunds återhämtning. De hundar som äter lunch får den serverad nu, fri tillgång på friskt vatten till alla naturligtvis, de spelar aktiveringsspel och någon tuggar på ben. Efter lunchvila är det utevistelse igen och sedan dags för hemgång. Väl hemma tas koppel och halsband av, jag klappar om hunden och låser om den, nu slår den sig förmodligen till ro och vilar tills du kommer hem.

 

För vilken hund passar Company hunddagis?

Hunden måste kunna umgås med andra hundar utan problem. Den får inte vara aggressiv mot varken andra hundar eller människor. Hunden måste också klara av att bli lämnad ensam hemma, dels tiden från att du åker hemifrån tills att jag kommer och hämtar + tiden från att jag återlämnat hunden tills du kommer hem. Den måste tycka det är okej att åka bil i bur och vara minst 6 månader gammal.

 

Vilka tider gäller på dagiset?

Tiden kommer att variera lite beroende på var du bor på upphämtningsrutten, jag startar ca kl. 9.00 och sista hunden återlämnas runt 15. Skälet till dessa tider är att jag vet hur stressigt det kan vara på morgonen och jag vill inte komma mitt i era morgonbestyr, det är lugnare för både oss och hunden om jag kommer efter, hunden måste alltså vara rastad på morgonen av dig. Jag har lite kortare dagar än många andra hunddagis men på andra dagis sitter hundarna inomhus långa stunder. Jag undviker också den värsta trafiken vilket förkortar transporttiden för hundarna. 


 Vem är jag?

Mitt hundintresse kom med modersmjölken och jag är uppvuxen med brukshundraser såsom rottweiler och schäfer. Jag har sen så långt tillbaka jag minns följt med min mamma (som är utbildad instruktör via SBK) på hundträningar och aktiviteter bl.a. till kenneln där vi köpt våra hundar, till brukshundklubben och hundvänner. Jag köpte min egna första hund - en rottweilerhane - vid 20 års ålder och efter ett par år ännu en. Jag har delvis tränat för tävling med mina hundar men genom åren har jag landat i att relationen i vardagen är viktigast för mig och att jag trivs  bäst i skog & natur. Jag jobbar för en god relation och att vi har en fin kontakt så att man får en harmonisk tillvaro med sin hund. Mina hundar har varit mina bästa vänner. ♥ Att kunna ha min hund lös och att den väljer att komma till mig i ett skarpt läge när jag säger till - oavsett situation - blir mitt kvitto på det. Vi tar långa härliga skogpromenader, dom hänger med på det mesta i min vardag och vi umgås som goda vännner gör. Hundar liksom oss mår bra av mental stimulans och jag tycker det är väldigt kul att se glädjen i hunden när den jobbar. Det behöver inte vara så avancerat eller tävlingsinriktat - det kan vara nosövningar eller cirkuskonster, att hitta "borttappad" nyckelknippa eller att nicka på kommando. När mina barn var små och dygnets timmar alltför få, så kände jag att en hund inom brukshundraserna skulle bli för svårt att hinna med så jag såg mig om efter en ras av samma typ, men inte med samma arbetslust och energinivå som rottweilern och fann bullmastiffen, en fantastiskt trevlig ras! Förutom alla åren med oräkneligt antal timmar av hundträningar hos uppfödaren, på brukshundklubben och med vänner med delat intresse - där vi hjälpt varandra och bollat erfarenheter + alla föreläsningar jag lyssnat till och böcker jag läst i hundpsykologi mm, så gick jag år 2013 hunddagisutbildning med spetskompetens i praktisk flockhantering hos Aurora hundtjänst i Stockholm för att kunna öppna ett hunddagis och arbeta med hund på heltid. Eftersom hundar är mitt största intresse så fortsätter jag vidareutbilda mig kontinuerligt. Senast en uppfriskning av minnet i form av en första hjälpen kurs för hund och även Svenska Kennelklubbens kurs Mera mentalitet. ♥


Jag är en sann djurvän

och jag individanpassar mitt bemötande till de olika hundarna jag får äran att lära känna. Alltid med respekt och kärlek till individen. Alla hundar är ju olika utifrån ras, ålder, erfarenhet osv. Grunden för verksamheten kan summeras i orden; omtanke, respekt, och förtroende. Min strävan och förhoppning är att du ska känna dig trygg med att din hund har det bra och att göra din hunds dag till en härlig dag i naturen!

 

Välkommen med din intresseanmälan till: company@umbrasign.se

Berätta lite om din hunds personlighet men också: ras, ålder och kön

+ kontaktuppgifter till dig med namn, adress, telefonnummer.


Gärna kontakt via mail då jag kan ha svårt att svara när jag jobbar med hundarna,

men du kan även nå mig på: 073 83 38 538. 


Din hund ska vara vaccinerad mot parvo (hundpest), valpsjuka och smittsam leverinflammation (HCC) + kennelhosta årligen, som visas upp vid inskrivningen. Den måste också vara försäkrad, dels ansvarsförsäkrad via hemförsäkringen + gärna veterinärvårdsförsäkrad. 

 

Om jag skulle bli sjuk och oförmögen att arbeta hålls du som hundägare avgiftsfri. 

Som dagiskund har du 10% rabatt på Umbrasigns ord. sortiment av smidesskyltar. (Gäller ej specialbeställningar) 

Umbrasign & Co Sweden

 

© Copyright. All Rights Reserved.

info@umbrasign.se


Tel: 073 83 38 538

   Godensbacken 165 Ärentuna, Uppsala, Sweden