company

smidesskyltar

Company hunddagis - för småhundar - upp till 12 kg.


Just nu är dagiset fullt! Men välkommen för weekendpensionat!


 Mail: company@umbrasign.se

Tel: 073- 83 38 538

(Gärna kontakt via mail då jag kan ha svårt att svara när jag jobbar med hundarna.)

Godkänd av Länsstyrelsen

 Upphämtningsområden i Uppsala; norra stadsdelar...Svartbäcken, Tunabackar, Luthagen, Kapellgärdet - m.fl.


Så här kan en dag för din hund se ut:

På förmiddagen kommer jag till ditt hem och hämtar upp din hund. Eftersom du antagligen redan hunnit iväg till jobbet har jag nyckel med mig. I hallen hänger hundens koppel och eventuella kläder. Jag möts förmodligen av en ivrig hund som är pigg på att få komma ut. Efter hälsande och klappar går vi ut till bilen (godkänd enligt jordbruksverkets regler för djurtransport) där alla hundar har en varsin bur. I buren finns en mjuk bädd att ligga på och alla burar har sydda tygfodral så det ska kännas ombonat och mysigt. När alla hundar är upplockade åker vi till skogen i Ärentuna - (ca en mil norr om Uppsala). Här promenerar vi i naturen där det finns många olika stigar och grusvägar att välja på. Company hunddagis har också en privat rasthage i direkt anslutning till mitt hem, i rasthagen får de individer som trivs ihop leka & busa, alla hundar får vara lösa med möjligheten att göra vad en vill; strosa, rulla sig, lukta, klättra på stenar och stubbar - ha ett härligt hundliv helt enkelt! Hagen är i två delar, ca 1000 kvm stor och med grind på mitten, den ligger i skogsområde med vandrande sol som silas genom trädens grenar. Hundarna lämnas aldrig ensamma. Mycket används hagen som aktiveringshage, jag gömmer små godbitar i hundaktiveringsleksaker, på stubbar, stenar och i trädstammar osv. Under lunchpausen går vi inomhus i lokal godkänd av Länsstyrelsen, där har alla hundar en mjuk viloplats att bädda och kura ihop sig i för en stunds återhämtning. De hundar som äter lunch får den serverad nu, fri tillgång på friskt vatten till alla naturligtvis. På eftermiddagen är det dags för hemgång, hundarna får komma in i sin bur i bilen och vi kör hemåt. Väl hemma tas koppel och halsband av, jag klappar om hunden och låser om den. Nu slår den sig förmodligen till ro och vilar tills du kommer hem!


För vilken hund passar Company hunddagis?

Hunden måste kunna umgås med andra hundar utan problem. Den får inte vara aggressiv mot varken andra hundar eller människor. Hunden måste också klara av att bli lämnad ensam hemma, dels tiden från att du åker hemifrån tills att jag kommer och hämtar + tiden från att jag återlämnat hunden tills du kommer hem. Den måste tycka det är ok att åka bil i bur och vara minst 6 månader gammal.


Vilka tider gäller på dagiset?

Tiden kommer att variera lite beroende på var du bor på upphämtningsrutten, jag startar ca kl. 9.00 och sista hunden återlämnas runt 14.30. Skälet till dessa tider är att jag vet hur stressigt det kan vara på morgonen och jag vill inte komma mitt i era morgonbestyr, det är lugnare för både oss och hunden om jag kommer efter, hunden måste alltså vara rastad på morgonen av dig. Jag har lite kortare dagar än många andra hunddagis men på andra dagis sitter hundarna inomhus långa stunder. Jag undviker också den värsta trafiken vilket förkortar transporttiden för hundarna.


Varför ska du välja Company hunddagis?

Din hund kommer få tillbringa sin tid i naturen och vara del av en noggrant sammansatt hundgrupp där alla hundar ska trivas och må gott tillsammans. Mitt arbete är att se till att dynamiken i flocken är god och att harmoni råder. När vi rör oss utanför rasthagen i skogen är hundarna i koppel och den som går saktast bestämmer takten. Du slipper momentet att lämna och hämta din hund och behöver inte anpassa dig efter andras tider. 

 

Vem är jag?

Mitt hundintresse kom med modersmjölken. Uppvuxen med brukshundraser såsom rottweiler och schäfer och har så långt tillbaka jag minns följt med min mamma på hundträning vid brukshundklubbar, i skogen och till hunduppfödaren. Jag har suttit figurant under granar i skogen från jag var liten och alltid fascinerats av deras fantastiska luktsinne, arbetsglädje och ovillkorliga kärlek. Jag är en sann djurvän, köpte min egna första rottweilerhane vid 20 års ålder och efter ett par år ännu en. Jag har tävlat i bl.a. lydnad men tycker att relationen i vardagen är viktigast, att man har en fin kontakt så att man får en harmonisk tillvaro med sin hund. Jag tycker det är väldigt skoj med cirkuskonster och nosövningar. Min rottis tyckte det här var jätteroligt och hämtade "borttappad" nyckelknippa i skogen lika gärna som att slicka sig om munnen eller nicka på kommando. När mina barn var små och dygnets timmar alltför få, så kände jag att en hund inom brukshundsraserna skulle bli för svårt att hinna med så jag såg mig om efter en ras inom samma typ, men inte med samma arbetslust och energinivå som rottweilern och fann bullmastiffen, första bullmastiffen hette Harry och ett par år senare köpte jag även en tik, Indra. En fantastiskt trevlig ras! Jag har gått hunddagisutbildning med spetskompetens i praktisk flockhantering. Jag individanpassar mitt bemötande till de olika hundarna jag får äran att lära känna. Alltid med respekt och kärlek till individen. Alla hundar är ju olika utifrån ras, ålder, erfarenhet osv. Grunden för verksamheten kan summeras i orden; omtanke, respekt, och förtroende. Min strävan och förhoppning är att du ska känna dig trygg med att din hund har det bra och att göra din hunds dag till en härlig dag i naturen!


Väl mött!Välkommen med din intresseanmälan: company@umbrasign.se

Det här vill jag att den innehåller:

Hundens ras

Ålder

Kön

Kontaktuppgifter till dig, namn, adress, telefonnummer.


Din hund ska vara vaccinerad mot parvo (hundpest), valpsjuka och smittsam leverinflammation (HCC) + kennelhosta.  Visas upp vid inskrivningen.

Den måste också vara försäkrad. Dels ansvarsförsäkrad via hemförsäkringen + veterinärvårdsförsäkrad.


Som dagiskund har du 10% rabatt på Umbrasigns ord. sortiment av smidesskyltar. Se här (Gäller ej specialbeställningar)


Om jag skulle bli sjuk och oförmögen att arbeta hålls du som hundägare avgiftsfri.

Godkänd för F-skattGodensbacken 165 Ärentuna

Email: info@umbrasign.se


Tel: 073 83 38 538

Umbrasign & Co Sweden

 

© Copyright. All Rights Reserved.