company

Company hunddagis

för mindre hundar - upp till 12 kg - på grund av platsen i hundtransportbilen.

 

Behöver du hjälp över en weekend - välkommen med förfrågan till mitt hundpensionat!

 

 Mail: company@umbrasign.se

Tel: 073- 83 38 538

(Gärna kontakt via mail då jag kan ha svårt att svara när jag jobbar med hundarna.)

 

Godkänd av länsstyrelsen

 

 Upphämtningsområden i Uppsala norra stadsdelar; Svartbäcken, Tunabackar, Luthagen m.fl.

 

Så här kan en dag för din hund se ut:

På förmiddagen kommer jag till ditt hem och hämtar upp din hund, eftersom du antagligen redan hunnit iväg till jobbet har jag nyckel med mig. Jag möts förmodligen av en ivrig hund som är pigg på att få komma ut och i hallen hänger hundens koppel och eventuella kläder. Efter hälsande och klappar går vi ut till bilen (godkänd enligt jordbruksverkets regler för djurtransport) där alla hundar har en varsin bur. I buren finns en mjuk bädd att ligga på och alla burar har sydda tygfodral så det ska kännas ombonat och mysigt. När alla hundar är hämtade åker vi till skogen i Ärentuna - (ca en mil norr om Uppsala). Här promenerar vi i naturen där det finns många olika stigar och grusvägar att välja på. Company hunddagis har också en privat rasthage i direkt anslutning till mitt hem, den är ca 1000 kvm stor, ligger i skogsområde och används mycket som aktiveringshage där vi gömmer små godbitar i stubbar, på stenar, i trädstammar osv. Men här kan också de individer som trivs ihop leka eller bara göra vad de vill; strosa, rulla sig eller gå runt och nosa. Under lunchpausen går vi inomhus i lokal godkänd av Länsstyrelsen, där har alla hundar en mjuk viloplats att bädda och kura ihop sig i för en stunds återhämtning. De hundar som äter lunch får den serverad nu, fri tillgång på friskt vatten till alla naturligtvis, de spelar aktiveringsspel och någon tuggar på ben. Efter lunchvila är det utevistelse igen och sedan dags för hemgång, hundarna får komma in i sin bur i bilen och vi kör hemåt. Väl hemma tas koppel och halsband av, jag klappar om hunden och låser om den. Nu slår den sig förmodligen till ro och vilar tills du kommer hem!

 

För vilken hund passar Company hunddagis?

Hunden måste kunna umgås med andra hundar utan problem. Den får inte vara aggressiv mot varken andra hundar eller människor. Hunden måste också klara av att bli lämnad ensam hemma, dels tiden från att du åker hemifrån tills att jag kommer och hämtar + tiden från att jag återlämnat hunden tills du kommer hem. Den måste tycka det är okej att åka bil i bur och vara minst 6 månader gammal.

 

Vilka tider gäller på dagiset?

Tiden kommer att variera lite beroende på var du bor på upphämtningsrutten, jag startar ca kl. 9.00 och sista hunden återlämnas runt 15. Skälet till dessa tider är att jag vet hur stressigt det kan vara på morgonen och jag vill inte komma mitt i era morgonbestyr, det är lugnare för både oss och hunden om jag kommer efter, hunden måste alltså vara rastad på morgonen av dig. Jag har lite kortare dagar än många andra hunddagis men på andra dagis sitter hundarna inomhus långa stunder. Jag undviker också den värsta trafiken vilket förkortar transporttiden för hundarna.

 

Varför ska du välja Company hunddagis?

Din hund kommer få tillbringa sin tid i naturen och vara del av en noggrant sammansatt hundgrupp där alla hundar ska trivas och må gott tillsammans. Mitt arbete är att se till att dynamiken i flocken är god och att harmoni råder. När vi rör oss utanför rasthagen i skogen är hundarna i koppel och den får inte hälsa på utomstående hundar. Du slipper momentet att lämna och hämta din hund och behöver inte anpassa dig efter andras tider. 

 

Vem är jag?

Mitt hundintresse kom med modersmjölken och jag är uppvuxen med brukshundraser såsom rottweiler och schäfer. Jag har så långt tillbaka jag minns följt med min mamma på hundträning vid brukshundklubbar, i skogen och till hunduppfödaren. Jag har suttit figurant i skogen till sökhundar från jag var liten och fascinerats över deras fantastiska luktsinne, lusten att arbeta och deras ovillkorliga kärlek! Jag köpte min egna första hund - en rottweiler - vid 20 års ålder och efter ett par år ännu en rottis. Jag har åkt runt och tävlat med mina hundar men relationen i vardagen är ju absolut viktigast, att man har en fin kontakt så att man får en harmonisk tillvaro med sin hund. Att kunna ha min hund lös och att den väljer att komma till mig i ett skarpt läge när jag ropar - oavsett. Att vi tillsammans njuter av skogen och har roligt, jag tycker det är väldigt kul att se glädjen i hunden när den jobbar - behöver inte vara avancerat - det räcker med t.ex. nosövningar och cirkuskonster, speciellt min första rottis tyckte det var jätteskoj och hämtade "borttappad" nyckelknippa/vantar/plånböcker i skogen lika gärna som han utförde konster som att "spela död", slicka sig om munnen eller nicka på kommando. När mina barn var små och dygnets timmar alltför få, så kände jag att en hund inom brukshundsraserna skulle bli för svårt att hinna med så jag såg mig om efter en ras av samma typ, men inte med samma arbetslust och energinivå som rottweilern och fann bullmastiffen, en fantastiskt trevlig ras! Förutom alla år med oräkneligt antal timmar av hundträningar hos uppfödaren, med hundkompisar och likasinnade, alla föreläsningar jag lyssnat till och böcker jag läst i hundpsykologi mm så har jag gått hunddagisutbildning med spetskompetens i praktisk flockhantering hos Aurora hundtjänst i Stockholm. Jag är en sann djurvän och jag individanpassar mitt bemötande till de olika hundarna jag får äran att lära känna. Alltid med respekt och kärlek till individen. Alla hundar är ju olika utifrån ras, ålder, erfarenhet osv. Grunden för verksamheten kan summeras i orden; omtanke, respekt, och förtroende. Min strävan och förhoppning är att du ska känna dig trygg med att din hund har det bra och att göra din hunds dag till en härlig dag i naturen!

 

Väl mött!

 

Välkommen med din intresseanmälan: company@umbrasign.se

Berätta lite om din hunds personlighet men också: ras, ålder, kön + kontaktuppgifter till dig med namn, adress, telefonnummer.

 

Din hund ska vara vaccinerad mot parvo (hundpest), valpsjuka och smittsam leverinflammation (HCC) + kennelhosta som visas upp vid inskrivningen. Den måste också vara försäkrad, dels ansvarsförsäkrad via hemförsäkringen + veterinärvårdsförsäkrad.

 

Om jag skulle bli sjuk och oförmögen att arbeta hålls du som hundägare avgiftsfri. Godkänd för F-skatt.

Som dagiskund har du 10% rabatt på Umbrasigns ord. sortiment av smidesskyltar. (Gäller ej specialbeställningar)

 

Umbrasign & Co Sweden

 

© Copyright. All Rights Reserved.

Email: info@umbrasign.se


Tel: 073 83 38 538

Godensbacken 165 Ärentuna